Italië/Joegoslavi00EB 1959. Avonturenfilm van William Dieterle. Met o.a. John Forsyth, Paul Dahlke, Rosanna Schiaffino, John Forsythe en Johanna Hofer.

VPRO Cinema

Speelt zich af in het vroeg 19e eeuwse Rusland. Een oneerlijke edelman neemt land in beslag door intimidatie met behulp van de wet en het gebruik van geweld tegenover de boeren. Een van de landeigenaren, een gepensioneerde kolonel van de cavalerie daagt hem uit en verdedigt zijn eigen bezit en dat van de boeren. De kolonel komt hierbij om het leven waarna de edelman de politie erop af stuurt om het land in beslag te nemen. Het komt dan tot gewelddadigheden tussen politie en boeren waarbij een agent de dood vindt. De zoon van de kolonel, Vladja (Forsyth), een officier in de cavalerie en de boeren moeten als vluchtelingen strijden om hun rechtmatige landgoed te heroveren. Vladja doet zich voor als Franse professor en privé-leraar van de jonge zoon van de edelman, maar wordt verliefd op de dochter, die zich geleidelijk aan bewust wordt van haar vaders wreedheid en onmenselijkheid. Zij kiest Vladja's zijde in zijn strijd tegen de onrechtvaardigheid van haar vader. Schitterende opnamen en goed spel.

credits

Regie:
William Dieterle
Cast:
John Forsyth, Paul Dahlke, Rosanna Schiaffino, John Forsythe, Johanna Hofer, Mavid Popovic, Nerio Bernardi, Giulio Donnini, Guido Celano, William Dieterle
Scenario:
Gino De Santis, Ákos Tolnay
Camera:
Aldo Giordani
Muziek:
Carlo Rustichelli
Montage:
Roberto Cinquini
Jaar:
1959
Alt. titels:
Dubrowsky
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Italië, Joegoslavi00EB

op televisie
0 uitzendingen

Il vendicatore (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken