Duitsland/Frankrijk/Brazilië 1991. Misdaad van Murilo Salles en Leopoldo Serran. Met o.a. Paulo José, José De Breu Abreu, Marieta Severo, Flavio Galvao en Paulo Goulart.

VPRO Cinema

Bewerking van de Franse roman van Maxime Delamare, gebracht als een 'Europese' tv-film, zodat de vraag rijst waarom de gehele handeling zich in Brazilië afspeelt. Twee advocaten werken samen, hetgeen nadelig is voor de een, die oprecht voor de verdrukten opkomt. De ander is niet meer dan een marionet van de mafia, en toevallig de minnaar van de vrouw van zijn collega. Hij zorgt voor een sluitend alibi om zich van zijn compagnon te ontdoen maar heeft niet alles voorzien: de politie beschuldigt zijn zoon van de moord, en hij slaagt er uiteraard niet in diens onschuld aan te tonen. Veel lijkt er met de haren bijgesleept, maar de opbouw is degelijk. Er was geld genoeg voor schitterende overzichtsopnamen van bijvoorbeeld Rio, dat er bij wijze van uitzondering eens niet bij ligt als in een toeristenfolder.

credits

Regie:
Murilo Salles, Leopoldo Serran
Cast:
Paulo José, José De Breu Abreu, Marieta Severo, Flavio Galvao, Paulo Goulart, José Lewgoy, Pedro Vasconcelos, Ursula Do canto
Muziek:
Victor Biglione
Jaar:
1991
Genres:
Misdaad, Thriller
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Brazilië


op televisie
0 uitzendingen

Vengeance à Rio (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken