Frankrijk 1992. Misdaad van Alexandre Arcady. Met o.a. Roger Hanin, Richard Berry, Gérard Darmon, Christopher Walken en Jill Clayburgh.

VPRO Cinema

Men neme dezelfde personages van tien jaar geleden, inmiddels rijper, wijzer en ouder geworden, en begint opnieuw. Het decor is veranderd en het gedoe er omheen ook. Plaats van handeling is Florida en de familie Beytoun gaat, onder leiding van Raymonds zoon Maurice, lijden onder de ambities van dit ventje, dat zich gaat bezighouden met drugssmokkel. Een beetje nostalgie, een behoorlijke hoeveelheid verloren waarden, een vleugje familiebesef en nog wat wraak ook. Dat alles regelmatig verspreid over pure actiescènes en een psychologische studie. Arcady heeft zich sterk laten inspireren door de opbouw van zijn eerste Grand pardon, en levert hiermee een publieksfilm af met een boodschap: laten we tevreden zijn met wat we hebben en gelukkig verder leven. De boodschap komt over. De talentvolle acteurs, van Berry tot Hanin, verdienen een aparte vermelding. Ze voelen zich duidelijk thuis in hun rol.

credits

Regie:
Alexandre Arcady
Cast:
Roger Hanin, Richard Berry, Gérard Darmon, Christopher Walken, Jill Clayburgh, Jean-François Stévenin, Jean Benguigui, Jennifer Beals
Scenario:
Marc Angelo, Alexandre Arcady, Daniel Saint-Hamont
Productie:
Alexandre Arcady
Camera:
Willy Kurant
Muziek:
Romano Musumarra, Romeno Musumarre
Montage:
Martine Barraqué
Jaar:
1992
Alt. titels:
Day of Atonement
Genres:
Misdaad, Thriller, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Kroniek, Gangsterfilm, Sequel
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le grand pardon II (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken