Archipel

1991, Pierre Granier-Deferre, 103 minuten

Frankrijk/België 1991. Thriller van Pierre Granier-Deferre. Met o.a. Michel Piccoli, Claire Nebout, Melvil Poupaud, Ludmila Mikaël en Samuel West.

VPRO Cinema

Een adolescent, Michel Rivi[KA2]ere (Poupaud), is verplicht de Paasvakantie op een voornaam Brits college door te brengen, ver van de bewoonde wereld op een eiland gesitueerd. Hij wordt meegesleept in een vreemd verleidingsspel tussen de jonge eigenaresse van de instelling, Alexandra Hamilton (Nebout) en de oude bibliothecaris, L[KA1]eonard Wilde (Piccoli). Waanvoorstellingen, mysterie en de grote aantrekkingskracht van verboden vruchten. Granier-Deferre vindt in deze bewerking van een roman van Michel Rio, de onrustige omgeving terug waar hij een voorliefde voor schijnt te hebben. Toch vervalt hij al snel in perversiteiten en banaal voyeurisme. Het mysterie heeft eronder te lijden en de kijker blijft weinig bij van deze ARCHIPEL, al ligt dat niet aan Nebout en Piccoli, beide raadselachtig genoeg in hun machts- en verleidingsdans. Scenario van regisseur Granier-Deferre en Jacques Fieschi. Camerawerk van Charly Vandamme. Op de geluidsband zijn Edith Piaf en Elton John te horen.

credits

Regie:
Pierre Granier-Deferre
Cast:
Michel Piccoli, Claire Nebout, Melvil Poupaud, Ludmila Mikaël, Samuel West, Anaïs Jeanneret, Michel Aumont, Ben Homewood, Tony Kinsella, Denise Schwab, Jean de Smedt, Xavier Masse
Scenario:
Pierre Granier-Deferre
Camera:
Charly Vandamme
Muziek:
Édith Piaf, Elton John
Jaar:
1991
Genres:
Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

Archipel (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer