Duitsland 1935. Avonturenfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke en Annie Markart.

VPRO Cinema

Jachtvlieger Prack (Albers) weet aan Engelse gevangenneming te ontkomen, waarna hij met een vrijkorps in 1918/19 gaat vechten op de Balkan. Daar komt hij tegenover zijn eigen broer te staan (Albers), een echte rotzak die vecht voor de Russen. Na allerlei veldslagen, die breed worden uitgemeten, doodt Prack zijn broer in een duel. Zelf sneuvelt hij tijdens een gevecht. We mogen Albers nog even in de brekende, doch helblauwe kijkers kijken en een paar heroïsche zinnen horen. Een propagandafilm waarin alles zwart-wit wordt voorgesteld, die nog saai en langdradig is op de koop toe. Geen beste beurt voor Albers. De film werd in 1945 door de geallieerden verboden, en dat verbod is nog steeds niet opgeheven.

credits

Regie:
Johannes Meyer
Cast:
Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke, Annie Markart, Aribert Wäscher, Hubert von Meyerinck, Otto Wernicke, Fritz Genschow, Bernhard Minetti, Fita Benkhoff
Muziek:
Peter Kreuder
Jaar:
1935
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen