...und es flüstert die Liebe

1935, Géza von Bolváry, 89 minuten

Oostenrijk 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay en Hedwig Bleibtreu.

VPRO Cinema

Een jonge Hongaarse landjonker (Fr[KA3]ohlich) ontvlucht zijn moeder (Bleibtreu) en het saaie landleven en trekt met zijn beste vriend (Halmay) naar Veneti[KA3]e. Daar maakt hij kennis met Marion, een ongenaakbare advocate (Bulla). Al zijn toenaderingspogingen lopen spaak, totdat hij zijn taktiek wijzigt en zich voordoet als schuchtere intellectueel. Marion ontdooit en reist haar aanbidder na naar Hongarije, waar ze de waarheid ontdekt. Dan moet moeder eraan te pas komen om de twee gelieven weer met elkaar te verzoenen. Een alleraardigste komedie met vele originele ideeën en met een bijzonder goede rol van de Hongaarse actrice Elma Bulla in haar tweede en laatste Duitstalige film. Ook bekend als ES FLŸSTERT DIE LIEBE.

credits

Regie:
Géza von Bolváry
Cast:
Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay, Hedwig Bleibtreu, Hedda Björnson, Rudolf Carl, Hubert von Meyerinck, Richard Eybner, Hilde von Stolz, Fritz Imhoff
Muziek:
Michael Eisemann
Jaar:
1935
Alt. titels:
Es flüstert die Liebe
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer