Sylvia und ihr Chauffeur

1935, Johann A. Hübler-Kahla, 79 minuten

Oostenrijk 1935. Komedie van Johann A. Hübler-Kahla. Met o.a. Olga Tschechowa, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Leo Slezak en Paul Heidemann.

VPRO Cinema

Een jongeman (Albach-Retty) en zijn vriend (Slezak) kunnen op een oud kasteel net de eindjes aan elkaar knopen. De een beheert het kasteel en werkt daarnaast als taxichauffeur, de ander, een vroegere operazanger, is kok en bediende. Door autopech strandt de rijke weduwe Sylvia (Tschechowa) op het kasteel. Ze denkt dat de beheerder de eigenaar is en wordt prompt verliefd op hem. Maar hij heeft alleen maar oog voor haar geadopteerde dochter Angelika. Grootmoedig maakt Sylvia plaats voor het jonge geluk. Als huwelijksgeschenk voor de geliefden koopt ze het kasteel. Veel muziek, veel Weense couleur locale, veel bekende spelers - en toch kan de film niet echt boeien. Alleen Leo Slezak met zijn komisch talent is een plezier om te zien. Ook bekend als EIN WALZER UM DEN STEFANSTURM.

credits

Regie:
Johann A. Hübler-Kahla
Cast:
Olga Tschechowa, Gusti Huber, Wolf Albach-Retty, Leo Slezak, Paul Heidemann, Hans Richter, Rudolf Carl, Mizzi Zwerenz, Anton Poitner, Cläre Eiselmeier, Viktor Staal
Muziek:
Anton Profes
Jaar:
1935
Alt. titels:
Walzer um den Stefansturm, Ein
Genres:
Komedie
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Sylvia und ihr Chauffeur (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer