Duitsland 1994. Drama van Herbert Ballmann. Met o.a. Günter Pfitzmann, Marion Kracht, Hansi Jochmann, Rolf Zacher en Rainer Rudolph.

VPRO Cinema

Pfitzmann heeft in het leven bereikt wat hij wilde: hij is eigenaar van een bloeiende scheepswerf en in de politiek heeft hij het tot ere-voorzitter van het regionale bestuur gebracht. Hij zou kunnen genieten van een rustige oude dag indien hij niet voortdurend met nieuwe problemen geconfronteerd werd. Zijn zoon Rudolph, een succesvol advocaat, blijkt verstrikt te zijn in zwendel met onroerend goed, zijn dochter Jochmann zet haar man Zacher aan de kant en zijn jongste dochter, Kracht, is erg eenzaam. Zijn schoonzus Fendel komt plotseling met de eis twintig procent van zijn bezittingen aan haar af te staan. Er is ook goed nieuws. Pfitzmann ontmoet tijdens een zeilwedstrijd de dochter van zijn ex-geliefde, die hem 23 jaar geleden in de steek liet. Jawel: het meisje is zijn dochter. Vooral het slot kan nauwelijks ongeloofwaardiger, want alle problemen worden opgelost. Scenarioschrijver Knut Boeser is beslist bij de makers van Amerikaanse soaps in de leer geweest. De hoofdrol is op het lijf geschreven van Pfitzmann, de veelzijdige Duitse acteur en de miniserie (in drie delen) werd voor het eerst uitgezonden naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag. Wordt ook uitgezonden in zes delen. Camerawerk van Rolf Liccini.

credits

Regie:
Herbert Ballmann
Cast:
Günter Pfitzmann, Marion Kracht, Hansi Jochmann, Rolf Zacher, Rainer Rudolph, Helen Schneider, Alina Grobe, Kim Müller, Rosemarie Fendel, Herbert Stass, Renate Richter, Jena Kozew, Walter Buschhoff, Michèle Marian, Johannes Baasner, Gerd E. Schäfer, Gunter Berger, Franziska Bronnen, Guntbert Warns
Camera:
Rolf Liccini
Muziek:
Günther Fischer
Jaar:
1994
Alt. titels:
Havelkaiser, Der, Stapellauf, Klar zur Wende, Sturmwarnung, Leinen los, Klar Schiff, Aus dem Ruder
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Serie, Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Havelkaiser (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken