Le Puttane

1994, Aurelio Grimaldi, 83 minuten

Italiƫ 1994. Drama van Aurelio Grimaldi. Met o.a. Ida Di Benedetto, Guia Jelo, Sandra Sindoni, Luigi Burruano en Vincenzo Crivello.

VPRO Cinema

Derde film van regisseur Grimaldi is een verzameling verhalen over prostitu[KA1]ees in Palermo, gebaseerd op zijn eigen boek. Het op zich interessante, door Grimaldi zelf geschreven scenario mist eenheid en richting. De meest bevredigende episode is die over Orlanda (Benedetto), een Napolitaanse die haar beste jaren heeft gehad en nu alleen nog Noord-Afrikanen als klant heeft. Ze nemen haar racistische taal voor lief zolang ze maar van haar vlees mogen genieten. Een van deze mannen weet haar te verrassen als hij haar verdedigt tegen een agressieve klant. Een andere episode gaat over een hoer die tevens moeder is. Lucia Sardo is heel overtuigend als de trotse vrouw die haar kind ter communie brengt, een eenzame Kerst viert en zweert haar leven te beteren. Dan is er nog het voorspelbare verhaal van een mannelijke hoer (Leonardi) die wordt gedreven tot geweld tegen zijn beschermer, er is de hoer (Jelo) die in elkaar geslagen wordt en er is het onvermijdelijke portret van een travestiet. Grimaldi's regie is zelfbewust en hij beeldt de prostitutie uit als een soort lopende-bandwerk. Er wordt goed geacteerd en cameraman Maurizio Calvesi brengt een en ander mooi in beeld. Ook bekend als THE WHORES.

credits

Regie:
Aurelio Grimaldi
Cast:
Ida Di Benedetto, Guia Jelo, Sandra Sindoni, Luigi Burruano, Vincenzo Crivello, Lucia Sardo, Poala Pace, Alessandra Di Sanzo, Marco Leonardi, Adriano Chiaramida
Muziek:
Grimaldi
Jaar:
1994
Alt. titels:
Puttane, Le, Whores, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Docudrama
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Le Puttane (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer