Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1993. Historische film van Robert Enrico. Met o.a. Malcolm McDowell, Pierre Vaneck, Jean-François Balmer, Wojtek Pszoniak en Ludmila Mikaël.

VPRO Cinema

Enrico doorloopt zonder veel inspiratie enkele bladzijden Onbekende Geschiedenis over het einde van WO II. Een Finse generaal gaat met wat over is van zijn leger, dat onder Duitse vlag het bolsjewisme heeft bestreden, de grens van Liechtenstein over om een goed heenkomen te zoeken. Enrico raakt helemaal de draad kwijt in deze zielloze co-produktie, springt zonder overtuigingskracht van het ene personage naar het andere en verliest onderweg stukken scenario. Vaneck, Balmer en McDowell weten er nog wat van te maken, maar Pszoniak, als kolonel van het rode leger, heeft meer weg van een potsierlijke trekpop. Waar deze bladzijde uit de geschiedenis niet zonder belang is, is de film dat dus wel. Het camerawerk is van Michel Abramowicz.

credits

Regie:
Robert Enrico
Cast:
Malcolm McDowell, Pierre Vaneck, Jean-François Balmer, Wojtek Pszoniak, Ludmila Mikaël, Caroline Silhol, Elena Safonova, Clémentine Célarié, Patrice Alexandre
Camera:
Michel Abramowicz
Muziek:
Karl-Heinz Shafer
Jaar:
1993
Genres:
Historische film
Landen:
Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Vent d'Est (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken