Duitsland/Portugal 1994. Drama van Teresa Villaverde. Met o.a. Maria de Medeiros, Marcello Urgeghe, Evgeni Sidihin, Laura del Sol en Mireille Perrier.

VPRO Cinema

Medeiros woont samen met haar ouders en twee broers in een arbeiderswijk in Lissabon. Na de zoveelste slaande ruzie tussen de broers en hun egocentrische, gevoelloze, blinde vader, gaan de jongens het huis uit. Medeiros onderhoudt nog contact met hen maar weet eigenlijk niet meer bij wie ze hoort. Na een opgedrongen seksueel contact met de zoon van haar baas lijkt de liefde haar een vieze bedoening. Wanneer dan ook nog haar moeder het huis verlaat en zij met haar vader alleen achterblijft, raakt het meisje helemaal de kluts kwijt. Aangrijpend verhaal van een meisje midden in de puberteit, dat op zoek is naar liefde en genegenheid. Met bijzonder veel gevoel gespeeld door Medeiros, die voor haar prestatie in 1994 op het Filmfestival van Venetië de prijs kreeg voor de beste vrouwelijke rol. Villaverde schreef zelf het meeslepende scenario, waarin realiteit en fantasie, toekomst en verleden volmaakt één worden met de cinematografische werkelijkheid. Mooie beelden van Volker Tittel.

credits

Regie:
Teresa Villaverde
Cast:
Maria de Medeiros, Marcello Urgeghe, Evgeni Sidihin, Laura del Sol, Mireille Perrier, Fernando Reis Júnior, Olimpia Carlisi, Luís Miguel Cintra, Luis Miguel Cintra, Yevgeni Sidikhin, Fernando Reis Jr.
Scenario:
Teresa Villaverde
Camera:
Volker Tittel
Geluid:
Vasco Pimentel
Jaar:
1994
Alt. titels:
Geschwister, Two brothers, my sister
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Duitsland, Portugal


op televisie
0 uitzendingen

Três Irmãos (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken