Maigret et l'écluse no.1

1994, Olivier Schatzky, 86 minuten

Frankrijk/België/Zwitserland 1994. Misdaad van Olivier Schatzky. Met o.a. Bruno Cremer, Jean Yanne, Georges Staquet, Jean-Claude Frissung en Eric Berger.

VPRO Cinema

Yanne speelt hier, in een van zijn zeldzame tv-optredens, de rijk geworden schipper Ducrau, die wordt gemolesteerd en in een kanaal belandt. Hij brengt het er levend af maar heeft zijn belager niet herkend. Maigret (Cremer) gaat op onderzoek. Aan het begin van het verhaal is er, in goede Simenon-traditie, een groot aantal verdachten: Yanne's ouwe gabber (Staquet), zijn bloedeigen wereldvreemde zoon, zijn schoonzoon, die op zijn fortuin uit is, zijn echtgenote, die zijn jarenlange ontrouw wel eens zou willen wreken etc. Gebaseerd op de Maigret-roman 'L'ecluse No 1' (Maigret en het Gulden Vlies) uit 1933 door Christian Rullier bewerkt. Traag, maar met mooie vasthoudendheid en met een Cremer in optima forma.

credits

Regie:
Olivier Schatzky
Cast:
Bruno Cremer, Jean Yanne, Georges Staquet, Jean-Claude Frissung, Eric Berger, Isabelle Pradau, Céline Samie, Edwige Navarro, Françoise Bertin, Rémy Darcy, Catherine Oudin
Scenario:
Christian Rullier
Muziek:
Laurent Petitgirard
Jaar:
1994
Alt. titels:
Maigret: Het lijk bij de sluis
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, België, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Maigret et l'écluse no.1 (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer