Sein bester Freund

1937, Harry Piel, 102 minuten

Duitsland 1937. Misdaad van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Edna Greyff, Henry Lorenzen, Ernst Legal en Trude Hesterberg.

VPRO Cinema

Assistent-rechercheur Harry (Piel) neemt een herdershond in huis die is komen aanlopen, en richt hem als politiehond af. De hond, die hij Greif noemt, voldoet uitstekend. Wanneer hij later zijn vroegere baasje, een inbreker, tegenkomt, laat hij het echter afweten - na heen en weer geslingerd te zijn tussen de liefde voor zijn oude en nieuwe baas. Harry is diep teleurgesteld en wil niets meer van Greif weten. Wanneer Harry de inbreker later weer tegenkomt, maakt Greif het helemaal goed. Hij valt de schurk (Westermeier) aan, wanneer deze op Harry schiet en wordt dodelijk getroffen. Hij heeft voor Harry zijn leven gegeven. Piel heeft deze film aan de Duitse herdershond opgedragen. Het is een ontroerende dierenfilm. De eigenlijke hoofdrolspeler in deze film is de uitmuntend afgerichte Greif, en niet de altijd wat houterig overkomende Harry Piel.

credits

Regie:
Harry Piel
Cast:
Harry Piel, Edna Greyff, Henry Lorenzen, Ernst Legal, Trude Hesterberg, Lissy Arna, Paul Westermeier, Willi Schur, Eva Tinschmann, Gerhard Dammann, Gertrud Wolle
Muziek:
Fritz Wenneis
Jaar:
1937
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Dierenfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Sein bester Freund (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer