Verenigd Koninkrijk 1992. Misdaad van John Reardon en Herbert Wise. Met o.a. George Baker, Christopher Ravenscroft, Louie Ramsay, Marjorie Yates en Frances Cuka.

VPRO Cinema

Baker lijdt als hoofdinspecteur Wexford aan nachtmerries. Zijn neef nodigt hem uit als adviseur in misdaadzaken mee te gaan naar China. Na het offici[KA3]ele deel van de reis sluit Wexford zich aan bij een Engels reisgezelschap. In dit gezelschap bevindt zich een dame die hij met een schok herkent als de vrouw die steeds terugkwam in zijn nachtmerries. Enkele dagen na zijn terugkeer in Engeland verneemt Wexford dat zij door een onbekende man is doodgeschoten. Wexford is ervan overtuigd dat de sleutel van de moord in China moet worden gezocht. Zijn assistent Burden (Ravenscroft) is het met die theorie helemaal oneens, en zijn suggesties leiden ten slotte naar het juiste spoor. Voor een gedeelte gefilmd in Hong Kong, en dat zorgt voor wat afwisseling en exotische prentjes in dit overigens oer-Engelse misdaadverhaal.

credits

Regie:
John Reardon, Herbert Wise
Cast:
George Baker, Christopher Ravenscroft, Louie Ramsay, Marjorie Yates, Frances Cuka, Maggie Steed, Annette Crosbie, John Burgess, Virginia McKenna, Mary Jo Randle, Denise Alexander, Michael Carter
Muziek:
Brian Bennett
Jaar:
1992
Alt. titels:
Speaker of Mandarin, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen