Frankrijk/Zwitserland 1993. Komedie van Philippe de Broca. Met o.a. Patrick Chesnais, Elisa Servier, Marc Maury, Etienne Draber en Geoffroy Thiebaud.

VPRO Cinema

Uitgerekend op de dag dat hij besloten had haar ten huwelijk te vragen, geeft Eve (G[KA1]elinas) aan Pierre (Chesnais) te kennen dat ze met hem wil breken. Er is een andere man in haar leven. Geheel overstuur zet hij het huis op stelten, waarna zij wegvlucht. Vastbesloten haar terug te winnen, gaat hij haar met een bos bloemen opwachten in het restaurant waar ze altijd eet. Maar daar verschijnt ze met haar nieuwe verovering, Bernard (Maury). Pierre wordt op straat gezet. Hij ziet een mooie dame, Ang[KA1]elique (Servier) die eveneens met bloemen op dezelfde tafel toestapt en op haar beurt een schandaal veroorzaakt. Voorspelbare komedie, geleid met vaste hand door De Broca en schitterend gespeeld door de vier hoofdrolspelers. Dat de situatiehumor en de dialogen niet steeds even geslaagd zijn, is te wijten aan het zwakke scenario van Philippe Le Dem. Bernard Zitzerman was verantwoordelijk voor de fotografie.

credits

Regie:
Philippe de Broca
Cast:
Patrick Chesnais, Elisa Servier, Marc Maury, Etienne Draber, Geoffroy Thiebaud, Sophie Mounicot, André Penvem, Jean Rougerie, Didier Jeaunaud, Isabelle Gélinas
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
Charles Court
Jaar:
1993
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen