Afganski izlom

1991, Vladimir Bortko, 140 minuten

SU/Italië 1991. Avonturenfilm van Vladimir Bortko. Met o.a. Michele Placido, Tatiana Dogileva, Michail Zhigalov, Filipp Yankovski en Aleksei Serebriakov.

VPRO Cinema

Deze film ging zowel in première als miniserie op de buis en als speelfilm in de bioscoop. Een oorlogsdrama over de Russische aftocht uit Afganistan na negen jaar oorlog. Geheel op locatie opgenomen in Turkistan en Leningrad. Placido speelt stoïcijns de rol van een majoor die door een kwaadaardige kolonel op verschillende missies gestuurd wordt om de terugtrekkende Russische flank te beschermen. Regisseur Bortko had zware kritiek op de Russische inmenging en is er in geslaagd om in deze film een sfeer van droefgeestigheid en verslagenheid te scheppen. De ondergeschikte plots zijn zwak en de verhouding tussen de getrouwde Placido en een blonde verpleegster is niet interessant, behalve als de wreede, naar seks hongerende kolonel er zich mee bemoeit. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend, maar het slot is teleurstellend. Ook bekend als AFGHAN BREAKDOWN.

credits

Regie:
Vladimir Bortko
Cast:
Michele Placido, Tatiana Dogileva, Michail Zhigalov, Filipp Yankovski, Aleksei Serebriakov, Oleg Borisov, Iskander Giafarov, Nina Ruslanova, Alessandro Stefanelli, Boris Plotnikov
Muziek:
Vladimir Dashkevich
Jaar:
1991
Alt. titels:
Afghan breakdown
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
SU, Italië


op televisie
0 uitzendingen

Afganski izlom (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer