Un milione di miliardi

1988, Gianfranco Albano, 200 minuten

Italië/Duitsland 1988. Familiefilm van Gianfranco Albano. Met o.a. Johnny Dorelli, Constanze Engelbrecht, Umberto Caglini, Ulrich von Dobschütz en Anne Benny.

VPRO Cinema

De twaalf-jarige Tom (Caglini) woont sinds de scheiding van zijn ouders met moeder Ruth (Engelbrecht) in Hamburg. Deze briljante zakenvrouw staat op het punt te trouwen met haar baas Rolf Dressler, zeer tegen de zin van Tom. Tijdens een schoolreisje naar Rome gaat hij op zoek naar zijn vader Giorgio Rizzo (Dorelli), een gewezen autocoureur. Om zijn zoon niet teleur te stellen doet vader net of hij rijk is. Ruth, die naar Rome komt om Tom terug te halen, ontmoet Giorgio en het oude vuur laait weer op. Giorgio speelt de grote zakenman en gedrie[KA3]en gaan ze op vakantie. Maar ja, Rolf komt naar Itali[KA3]e en ontmaskert Giorgio met behulp van Isabella (Anne Benny). Uitstekend gespeeld. Wordt in twee delen uitgezonden. Scenario van Sergio Donato en Luciano Vincenzoni. Camerawerk van Marcello Gatti. Ook bekend als BUON GIORNO, PAPA.

credits

Regie:
Gianfranco Albano
Cast:
Johnny Dorelli, Constanze Engelbrecht, Umberto Caglini, Ulrich von Dobschütz, Anne Benny, Stefano Antonucci, Gaby Ford, Emilio La Vella, Umberto Caglini
Scenario:
Sergio Donato
Camera:
Marcello Gatti
Muziek:
Carlo Siliotto
Jaar:
1988
Alt. titels:
Milione di miliardi, Un, Papa, ich hab' dich lieb, Buon Giorno, Papa, Buon giorno, papa
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Italië, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Un milione di miliardi (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer