Verenigde Staten 1994. Drama van Scott Winant. Met o.a. Bess Armstrong, Wilson Cruz, Claire Danes, Devon Gummersall en A.J. Langer.

VPRO Cinema

Dit is een nieuwe serie over de zwaarmoedige tiener Angela (Danes). Haar moeder Patty (Armstrong) en vader Graham (Irwin), bedoelen het goed, maar begrijpen haar niet altijd en hebben het te druk met hun carri[KA2]ere. In de loop van de 60m durende pilot verft Angela haar haar in een punkerige kleur rood, die haar moeder hysterisch maakt. Ze raakt bevriend met de onvoorspelbare flierefluiter Rayanne (Langer) en de hermafrodiete Rickie (Cruz). Voorts wordt Angela verliefd op Jordan Catalano, een humeurig en ouder schoolgenootje, en bedriegt ze haar ouders zodat ze naar een wilde disco kan. Buurjongen Brian (Gummersall) zou graag haar vriendje willen zijn en Angela komt achter één van haar vader's geheimen. Schrijver Winnie Holzman en regisseur Winant proberen de wispelturigheid van pubers te tonen, maar wat zij laten zien is een cultuur zo zonder normen en waarden, dat de jeugd wel verpest moet worden. De vijftien-jarige Angela zou sympathiek over moeten komen, maar ze is nukkig en koppig tegenover haar ouders, een nonchalante leugenaar, een afgestompt probleemkind en bovendien ongeïnteresseerd op school. Armstrong weet als enige een constante spelkwaliteit te leveren als vrouw en moeder, die haar jeugdig idealisme nog niet heeft verloren. Ze is oprecht geshockeerd dat haar dochter blijkbaar geen waarde meer hecht aan wat zij als moeder altijd belangrijk heeft gevonden. Goede produtiewaarden. Hoewel er gevoelige en goed aangepakte momenten zijn, is de film als geheel toch ontmoedigend.

credits

Regie:
Scott Winant
Cast:
Bess Armstrong, Wilson Cruz, Claire Danes, Devon Gummersall, A.J. Langer, Jared Leto, Devon Odessa, Lisa Wilhoit, Tom Irwin, Francine Riber, Nada Despotovich, Amy Leland
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

My So-Called Life (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken