Duitsland 1940. Drama van Philipp Lothar Mayring. Met o.a. Hans Söhnker, Ernst von Klipstein, Anneliese Uhlig, Rudolf Platte en Paul Westermeier.

VPRO Cinema

Twee bevriende officieren (S[KA3]ohnker en Klipstein) in WO I ervaren de wapenstilstand in november 1918 en het Verdrag van Versailles als een vernedering. Terwijl de een geen doel meer heeft in zijn leven en eraan onderdoor dreigt te gaan, sluit de ander zich aan bij de nazi`s. Beide mannen zijn op dezelfde vrouw (Uhlig) verliefd. Dit veroorzaakt rivaliteit tussen de voormalige kameraden. Vlak nadat Hitler de macht heeft overgenomen, komt de verzoening tot stand. De film eindigt met een sc[KA2]ene waarin de twee vrienden vrolijk de oorlog tegen Polen (1939) in marcheren. Een kwalijke propagandafilm, die nog steeds niet in Duitsland vertoond mag worden. Toch wordt er overtuigend ingespeeld en de vlotte handeling maakt hem boeiend.

credits

Regie:
Philipp Lothar Mayring
Cast:
Hans Söhnker, Ernst von Klipstein, Anneliese Uhlig, Rudolf Platte, Paul Westermeier, Axel Monjé, Gerda Maria Terno, Erich Ponto, Fritz Odemar, Max Gülstorff, Ernst Waldow
Muziek:
Michael Jary
Jaar:
1940
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Propagandafilm, Oorlogsfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Blutbrüderschaft (1940) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken