Les mauvais instincts

1991, Alain Tasma, 85 minuten

Zwitserland/Frankrijk 1991. Thriller van Alain Tasma. Met o.a. Stéphane Freiss, Valeria Bruni Tedeschi, Anaïs Jeanneret, Serge Avedikian en Pierre Julien.

VPRO Cinema

Freiss en Bruni-Tedeschi zijn een jaar getrouwd. Hij houdt zielsveel van zijn vrouw, maar toch blijft ze voor hem een waar mysterie. Hij weet niets over haar, heeft nooit haar moeder ontmoet en kent de rol niet die haar beste vriendin in haar leven speelt. Op een avond komt Freiss thuis en treft zijn vrouw volledig versuft aan naast een lijk. Gebaseerd op de uitstekende suspenseroman van Day Keene, Mrs. Homicide, zijn de scenaristen Philippe Triboit en Tasma erin 'geslaagd' een nauwelijks spannende, maar zeer voorspelbare film af te leveren, die bitter weinig ruimte laat voor mysterie. De acteurs presteren matig en geloven duidelijk niet in hun opdracht. Voor het in beeld brengen werd beroep gedaan op Jacky Mahrer.

credits

Regie:
Alain Tasma
Cast:
Stéphane Freiss, Valeria Bruni Tedeschi, Anaïs Jeanneret, Serge Avedikian, Pierre Julien, Roger Jendly, Antoine Basler, Jean-Pierre Gos, Michel Rossy, Frédéric Polier, Marblum Jequier, Valérie Maechler, P. André Sand, Renata Capt, Thierry Jorand, Gilbert Kaufman
Muziek:
Louis Crelier
Jaar:
1991
Alt. titels:
Mauvais instincts, Les, Haute Tension: Les mauvais instincts
Genres:
Thriller, Mysterie
Landen:
Zwitserland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les mauvais instincts (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer