La mare aux crocodiles

1993, Neal Sundström, 90 minuten

Italië/Frankrijk/Luxemburg/Zuid-Afrika/Zwitserland 1993. Komedie van Neal Sundström. Met o.a. Arielle Dombasle, Ryno Hattingh, André Jacobs, Albert Maritz en Zane Meas.

VPRO Cinema

Le Mans in de jaren 1970. Een vreselijk ongeluk dompelt de wereld van de autosport onder in diepe rouw. Vijftien jaar later in Zuid-Afrika. Een luxueus hotel met dancing en zwemgelegenheid. De mooie Dombasle flirt met haar minnaar Meintjes. Haar man, Jacobs, een in Londen opgegroeide Zuidafrikaan, doet alsof hij niets merkt van hun verhouding. Twee onderwerpen die niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar die toch van groot belang zijn voor het verloop van het verhaal. Een tragi-komische avontur en film naar een behoorlijk origineel, maar niet helemaal gelukt, scenario van Christine Le Hemonet waarin de onwaarschijnlijkheden zich nogal opstapelen. Goed spel van de hoofdrollen. Verzorgd gefilmd door Charles Bengis.

credits

Regie:
Neal Sundström
Cast:
Arielle Dombasle, Ryno Hattingh, André Jacobs, Albert Maritz, Zane Meas, Tertius Meintjes, Evert Snyman, Flakie Lakie, André Odendaal, Lilian Dube, Dominic Tyawa, Gideon De Wet, Karleine Herbst, Perlé Van Schalwyk, Jeanette Rademeyer, Roli Jansen, Tyrone Stevens, Neville Strydom
Camera:
Charles Bengis
Muziek:
Nic Picard, Ferdi Brengen
Jaar:
1993
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Tragikomedie
Landen:
Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zuid-Afrika, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

La mare aux crocodiles (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer