Verenigd Koninkrijk/Italiƫ/Duitsland/Verenigde Staten 1993. Thriller van Tony Wharmby. Met o.a. Roy Scheider, Patricia Millardet, Christopher Buchholz, Ted McGinley en Richard Ridings.

VPRO Cinema

Scheider is in deze Euro-pudding-tv-thriller de kolonel Peter Stride die via een spectaculaire actie de passagiers van een gekaapt vliegtuig bevrijdt. Vreemd genoeg wordt hij daarna ontslagen. Waarop de knappe barones Magda Altmann (Millardet) hem vraagt de moordenaar van haar man, een zekere Caliph, op te sporen. Deze schrikt er niet voor terug om Scheider`s dochter Melissa (Marcel) te ontvoeren. Waarop het beest in Scheider losbreekt. Echte verrassingen komen niet voor, het verhaal is voorspelbaar en het geheel voldoet beslist niet. Scheider is gelukkig nooit opzichtig en levert ook met deze rol discreet professionalisme. Scenario van J.H. Carrington naar een roman van Wilbur Smith. Camerawerk van Brian West.

credits

Regie:
Tony Wharmby
Cast:
Roy Scheider, Patricia Millardet, Christopher Buchholz, Ted McGinley, Richard Ridings, Kelly Marcel, Sam Wanamaker, Clive Francis, Fiona Mollison
Scenario:
James Carrington
Camera:
Brian West
Schrijver:
Wilbur Smith
Jaar:
1993
Alt. titels:
Deckname Caliph
Genres:
Thriller, Drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Italiƫ, Duitsland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Wild Justice (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken