Verenigde Staten 1994. Drama van Betty Thomas. Met o.a. Meredith Baxter, Jamey Sheridan, James Sutorius, Sara Botsford en Barbara Barrie.

VPRO Cinema

Op feiten gebaseerde tv-film doet verslag van de moedige strijd van journaliste Joyce Wadler tegen haar borstkanker. Wadler (Baxter) is een eigenzinnige New Yorkse die weigert haar diagnose als doodstraf te zien en zelf het heft in handen neemt. Sheridan speelt haar minnaar, een egoïstische en liefdeloze sportverslaggever, maar hij doet dat niet al te overtuigend. De film is op zijn sterkst als hij de ziekte behandelt zonder in de belerende en emotionele valkuilen te vallen waaraan het merendeel van dergelijke films lijdt. Hij is zwak in de portrettering van Wadler als de harde, slimme vrouw van de wereld die toch zwak genoeg blijkt om bij haar minnaar te blijven. Baxter maakt van haar rol iets bijzonders - bij vlagen kwetsbaar, sensueel, komisch, woedend en bang. Het scenario is van Joyce Wadler en is gebaseerd op haar autobiografische boek. Betty Thomas' regie is goed, maar niet bijzonder. In beeld gezet door Mac Ahlberg.

credits

Regie:
Betty Thomas
Cast:
Meredith Baxter, Jamey Sheridan, James Sutorius, Sara Botsford, Barbara Barrie, R.H. Thomson, Nicky Guadagni, Jank Azman, Chris Bondy, Tyrone Benskin, Dale Wilson, Graham Harley
Scenario:
Joyce Wadler
Productie:
Diana Kerew, Meredith Baxter
Camera:
Mac Ahlberg
Muziek:
Peter Bernstein
Montage:
Christopher Nelson
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Borstkanker, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

My Breast (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken