Duitsland/Frankrijk/Italiƫ 1992. Thriller van Luigi Perelli. Met o.a. Vittorio Mezzogiorno, Patricia Millardet, Remo Girone, Ferruccio De Ceresa en Bruno Cremer.

VPRO Cinema

In de laatste sc[KA2]ene van LA PIOVRA 5 vertrekt het brein achter de mafia, Tano Cariddi (Girone), naar Afrika. In deze aflevering pakt anti-mafia smeris Davide Licata (Mezzogiorno) Cariddi in Afrika op en brengt hem terug naar Itali[KA3]e. In een spectaculair begin wordt Licata in het hoofd geschoten, maar hij overleeft deze aanslag. Carridi gaat samenwerken met de commissie onder leiding van generaal Amadei (De Ceresa). Hij wordt gesteund door Licata, die zich met het uitroeien van mafia-praktijken bezighoudt. Als zijn jongere zus wordt gekidnapt en verkracht, zint Cariddi alleen nog maar op wraak op zijn vroegere mafia- vrienden. De internationale zaken waarmee de mafia zich in deze zesdelige tv-serie bezighoudt, zijn wapen- en hero[KA3]inesmokkel tussen Turkije, Tsjechoslowakije en Itali[KA3]e, waarbij de mafiabazen Brenno (Mondy) en Ribeira (Deluc) tegen elkaar worden uitgespeeld. Een eersterangs produktie. Ook bekend als OCTOPUS 6: THE FORCE OF THE MAFIA.

credits

Regie:
Luigi Perelli
Cast:
Vittorio Mezzogiorno, Patricia Millardet, Remo Girone, Ferruccio De Ceresa, Bruno Cremer, Xavier Deluc, Orso Maria Guerrini, Pierre Mondy, Corinne Dacla, Luigi Diberti, Tony Sperando, Beatrice Macola
Jaar:
1992
Alt. titels:
Piovra 6 - L'ultimo segreto, La, Ultimo segreto, L', Octopus 6: The force of the Mafia, Force of the Mafia, The
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen