L'île flottante

1992, Tommaso Mottola, 109 minuten

Italië 1992. Fantasy van Tommaso Mottola. Met o.a. Delia Boccardo, Bernardo Olivieri Passeri, William James, Marina Moreso Cascales en Enrique Kossi.

VPRO Cinema

Pretentieuze fantasie over twee kinderen die naar een eiland in het hiernamaals zijn gelokt. De film verzandt volledig en heeft niets meer te bieden dan een paar chaotische ideeën en beelden. Boccardo raakt bevriend met een aantal kinderen die in een verwaarloosd huis wonen. Op een nacht laat zij de kinderen een schotel van schuimgebak en custard zien, 'drijvend eiland' geheten; hun verbeelding maakt er een bestaand object van, bevolkt door een groepje bekvechtende idioten. Nadat het eiland is getroffen door een ramp, trachten Boccardo en de kinderen zich zwemmend te redden. Ondanks goed camerawerk van José Luis Garcia en Giorgio Bottos stelt de film niets voor. Het onbegrijpelijke verhaal is van regisseur Mottola. De titel van de film is Frans. De Italiaanse vertaling is eronder geplaatst om redenen - verwarring of artistieke pretenties - die alleen Mottola zelf begrijpt.

credits

Regie:
Tommaso Mottola
Cast:
Delia Boccardo, Bernardo Olivieri Passeri, William James, Marina Moreso Cascales, Enrique Kossi, Victor Proncet, Sara Krell, Susana Mayo
Jaar:
1992
Alt. titels:
Île flottante, L', L'isola alla deriva, Isola alla deriva, L', Floating island
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

L'île flottante (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer