Una storia italiana

1993, Stefano Reali, 180 minuten

Italië/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1993. Sportfilm van Stefano Reali. Met o.a. Giuliano Gemma, Ennio Coltorti, Imma Piro, Raoul Bova en Lorenzo De Pasqua.

VPRO Cinema

De provincie Campania in midden Itali[KA3]e. Vittorio Amitrano (Gemma) is arts en heeft zijn carri[KA2]ere opgegeven. Hij wil zich gaan bezighouden met het trainen van jonge roeiers. Reeds vele jaren heeft hij zijn carri[KA2]ere voor deze passie verwaarloosd. Nu riskeert hij eveneens zijn jonge verloofde te verliezen. Op een dag ontdekt hij dat de twee zoons van zijn broer buitengewone atletische gaven bezitten. Hij besluit zijn neven te gaan trainen. Zijn broer Pietro (Coltorti) is het daar niet mee eens en wil dat zijn zoons boer worden, net als hijzelf. Mede dankzij de moeder van de jongens kunnen Vittorio en de jongens het hoofd bieden aan Pietro`s tegenwerking. Vittorio neemt dezelfde koppige houding tegenover Lars Torvald (Hoffman) aan, de bestuurder van de roeisportbond, die zijn voordeel wil doen met de twee jongens. Door een misverstand verliezen de jongens het vertrouwen in Vittorio. Ze groeien op en worden internationale kampioenen. Een goede film, geïnspireerd op de echte Olympische kampioenen, de Abbagnales. Ook bekend als AN ITALIAN STORY.

credits

Regie:
Stefano Reali
Cast:
Giuliano Gemma, Ennio Coltorti, Imma Piro, Raoul Bova, Lorenzo De Pasqua, Cristian Capone, Luciano Spena, Sabrina Ferilli, Gaetano Jannuzzi, Danilo Esposito, Robert Hoffmann
Jaar:
1993
Alt. titels:
Storia italiana, Una, Italian story, An
Genres:
Sportfilm, Drama
Landen:
Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Una storia italiana (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer