Travelling Light

1992, Theo Eshetu, 60 minuten

Italiƫ 1992. Biografie van Theo Eshetu. Met o.a. Lindsay Kemp, Jack Birkett, Jonathan Burnett, David Bowie en Steve Callen.

VPRO Cinema

Portret van de Britse mimespeler Lindsay Kemp. De film begint met zijn geboorte in Noord-Yorkshire. Zijn zus, die veel van dansen hield, stierf als kind. Zijn ouders wilden dat hij de leegte zou opvullen. Hij werd meegenomen naar cabaret en films, waar hij zijn roeping kreeg. In deze experimentele film zijn verscheidene b[KA3]uhne-acts te zien waarin Kemp en zijn partners optreden (waaronder Birkett, Bowie en Haughton). Daarnaast wordt het verhaal van zijn leven verteld. Voorbeelden van de stukken van Kemp zijn onder andere: Dream, Salome, Nijinsky en Onnagata. In elk stuk komt het narcistische karakter van de artiest duidelijk naar voren. Door de mixed-mediatechnieken van videomaker Eshetu vloeien de beelden voortdurend samen. Dat is vernieuwend en getuigt van een visuele vindingrijkheid die verder gaat dan de meeste biografische documentaires: de kijker betreedt het rijk van de zuivere kunst en het pure ritme.

credits

Regie:
Theo Eshetu
Cast:
Lindsay Kemp, Jack Birkett, Jonathan Burnett, David Bowie, Steve Callen, Christian Flint, Sergio Flores, David Haughton, Marie Kemp, Attilio Lopez
Jaar:
1992
Genres:
Biografie, Experimenteel
Trefwoorden:
Experimentele film
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Travelling Light (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer