Cinecittà...Cinecittà

1992, Vincenzo Badolisani, 100 minuten

Italië 1992. Komedie van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa en Saverio Vallone.

VPRO Cinema

Deze film werd opgenomen in een legendarische Italiaanse studio, namelijk op en rond de set van de film IL VIAGGIO DI CAPITAN FRACASSA (1990) van regisseur Ettore Scola. Corso Salani speelt een ambitieuze scenarioschrijver die zijn eerste script naar een producent heeft opgestuurd. Te vergeefs wacht hij vele dagen op een reactie. Amanda Sandrelli is een chaotische, jonge moeder die als actrice wil doorbreken. Badolisani maakt van de gebeurtenissen - er is geen sprake van een verhaal - een bitterzoet geheel, samengesteld uit compromissen, desillusies en een klein beetje optimisme. Het slechte scenario werd door tien man geschreven, waardoor een potentieel intrigerend idee om zeep werd geholpen. Weinig realistische komedie waarin de humor ontbreekt.

credits

Regie:
Vincenzo Badolisani
Cast:
Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa, Saverio Vallone, Franco Trevisi, Giovanni Pallavicino
Jaar:
1992
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Cinecittà...Cinecittà (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer