Le masque : Les yeux en bandoulière

1991, Pierrick Guinard, 52 minuten

Frankrijk 1991. Misdaad van Pierrick Guinard. Met o.a. Henri Virlojeux, Pierre Rousseau, François Bourcier, Yves Aubert en Véronique Prune.

VPRO Cinema

99% van de getuigen herinnert zich de misdaad die zich voor hun ogen heeft afgespeeld niet precies: elke politiebeambte zal dat bevestigen. Om de stelling nog eens te bewijzen laat Marc Choppard (Virlojeux), een rijke burchtheer, zich `voor de gein` thuis vermoorden, onder het toeziend oog van een aantal toeschouwers en een camera. Voor de gein, lachen dus. Het experiment slaagt buitengewoon goed, alleen jammer dat Virlojeux dat niet meer kan constateren. De film is een trouwe bewerking van [KL]The Black Spectacles[KLE] uit 1939, een van de klassiekers van John Dickson Carr (1906-1977), de meester in het genre van de huiskamermoorden. De regie is niet baanbrekend, maar de acteurs doen de aparte humor van de auteur recht, zodat de film in elk geval amusement oplevert.

credits

Regie:
Pierrick Guinard
Cast:
Henri Virlojeux, Pierre Rousseau, François Bourcier, Yves Aubert, Véronique Prune, Jack Borard, Jean-Manuel Florenza, Gérard Le Couvey
Jaar:
1991
Alt. titels:
Masque : Les yeux en bandoulière, Le, Yeux en bandoulière, Les
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer