Italië/Duitsland/Frankrijk 1967. Thriller van Christian-Jaque. Met o.a. Peter Lawford, Ira von Fürstenberg, Maria Grazia Buccella, Horst Frank en Werner Peters.

VPRO Cinema

Carlos (Lawford) is in Berlijn getuige van de ontvoering van een belangrijk personage met een kennelijk zeer gewild koffertje. Hij slaagt er in het genoemde object te bemachtigen en ontdekt dat er een zeer geheim document in zit. Vanaf dat moment wordt hij zonder ophouden zowel door de zware jongens als door de CIA achtervolgd. Deze film verrijkt het werk van de regisseur net als al zijn andere producties vanaf de jaren 1960-70 in geen enkel opzicht. Een stripverhaal voor iedereen, gezien de oppervlakkige personages en de conventionele situaties. Wat betreft de uitvoering een echte B-film. Naar een boek van Robert Sheckley. Christian- Jaque heet in werkelijkheid Cristian Maudet.

credits

Regie:
Christian-Jaque
Cast:
Peter Lawford, Ira von Fürstenberg, Maria Grazia Buccella, Horst Frank, Werner Peters, Wolfgang Preiss, Siegfried Wischnewski, Eva Pflug, Jean Tissier, Wolfgang Kieling, Georges Géret
Muziek:
Gérard Calvi
Jaar:
1967
Alt. titels:
Geheimnisse in goldenen Nylons
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Italië, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Deux billets pour Mexico (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken