Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Marc Daniels. Met o.a. William Shatner, DeForest Kelley, Jeffrey Hunter, Susan Oliver en Malachi Throne.

VPRO Cinema

Een tiental jaren geleden was Spock tweede stuurman op de Enterprise onder bevel van Capt. Pike (Hunter). Met hem ging hij op expeditie naar Talos 4, een geheimzinnige planeet die verboden terrein werd. Na een ontmoeting met de vreselijk verminkte Pike besluit Spock toch naar de planeet te reizen, maar daarvoor moet hij de Enterprise in zijn macht krijgen. Toen Gene Roddenberry zag dat ze achter lagen op de planning kreeg hij een lumineus idee: waarom niet de allereerste pilot, die nooit uitgezonden was, herbewerken en er een aantal beelden met de huidige bemanning van de Enterprise tussen monteren? Het grootste deel van deze aflevering bevat dus de eerste pilot met Hunter als gezagvoerder van het ruimteschip. Roddenberry schreef het scenario en Jerry Finnerman stond achter de camera. De enige dubbele aflevering van de serie.

credits

Regie:
Marc Daniels
Cast:
William Shatner, DeForest Kelley, Jeffrey Hunter, Susan Oliver, Malachi Throne, Majel Barrett, Peter Duryea, John Hoyt, Adam Roarke, James Doohan, Nichelle Nichols, Sean Kenney, Hagan Beggs, Julie Parrish
Camera:
Jerry Finnerman
Muziek:
Alexander Courage
Jaar:
1966
Alt. titels:
Menagerie, The - Part 1
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen