Verenigde Staten 1994. Avonturenfilm van Nicolas Roeg. Met o.a. Tim Roth, John Malkovich, James Fox, Morten Faldaas en Patrick Ryecart.

VPRO Cinema

Dit klassieke verhaal van Joseph Conrad bereikt het tv-scherm min of meer intact en getrouw aan de originele vertelling. Regisseur Roeg en schrijver Benedict Fitzgerald slagen erin Conrad`s bijna mystieke visie te behouden. Het verhaal wordt verteld in flashbacks, door matroos Marlow (Roth). Hij bracht verslag uit aan de directeuren van een niet met name genoemde Belgische maatschappij die zich bezig hield met het onderzoeken en exploiteren van natuurlijke bronnen in Afrika. Marlow accepteerde een aanbod van de firma om een expeditie, de Kongo stroomopwaarts, te leiden, op zoek naar Kurtz (Malkovich). Deze was hoofd van de meest afgelegen post in de binnenlanden en al verscheidene maanden niet gezien. Eerdere pogingen om Kurtz (Malkovich) te vinden mislukten en nu is het Marlowe's beurt de gevaren en noodlottige tegenslagen te trotseren. Als hij Kurtz eindelijk ontmoet, is de man ziek en in vrijwillige ballingschap, met een enorme voorraad ivoor. Kurtz wordt beschermd door volgelingen die hem vereren, maar Marlow beseft dat deze raadselachtige man een kunstenaar is die op voet van oorlog leeft met alle facetten van het leven dat hij kende. De cast levert goede acteerprestaties. Het camerawerk van Anthony B. Richmond is rijkelijk voorzien van passende somberheid en Stanley Meyer's muziek is perfect.

credits

Regie:
Nicolas Roeg
Cast:
Tim Roth, John Malkovich, James Fox, Morten Faldaas, Patrick Ryecart, Michael Fitzgerald, Phoebe Nicholls, Geoffrey Hutchings, Iman, Jan Triska, Isaach De Bankolé, Peter Vaughan
Scenario:
Benedict Fitzgerald
Productie:
Bob Christiansen
Camera:
Anthony B. Richmond
Muziek:
Stanley Meyer
Montage:
Louise Rubacky
Jaar:
1994
Alt. titels:
Herz der Finsternis
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Heart of Darkness (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken