Hin helgu vé

1994, Hrafn Gunnlaugsson, 88 minuten

IJsland 1994. Drama van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Steinthór Rafn Matthiasson, Alda Sigurvardóttir, Tinna Finnbogadóttir, Helgi Skúlason en Edda Björgvinsdóttir.

VPRO Cinema

Semi-autobiografisch verhaal van regisseur Gunnlaugsson over een zeven-jarig jongetje uit een kleine stad. Omdat zijn moeder op zakenreis gaat, moet hij voor een tijdje bij familie op een klein eiland ten westen van IJsland gaan wonen. De jongen raakt vlug in de ban van het leven daar, ver van de beschaafde wereld. Hij sluit vriendschap met de 22-jarige dochter des huizes. Zij gaat trouwen en het jongetje wordt, op zijn kinderlijke manier, verliefd op haar. Hij besluit de viking, die begraven ligt onder de 'heilige heuvel' op te graven en weer tot leven te wekken. Gunnlaugssons keert hiermee terug naar zijn sociale en psychologische filmroots. Hij kon het echter niet laten wéér een viking mee te laten spelen. Ook bekend als THE SACRED MOUNT.

credits

Regie:
Hrafn Gunnlaugsson
Cast:
Steinthór Rafn Matthiasson, Alda Sigurvardóttir, Tinna Finnbogadóttir, Helgi Skúlason, Edda Björgvinsdóttir, Vlamimar Órn Flygenring
Jaar:
1994
Alt. titels:
Sacred Mount, The
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
IJsland


op televisie
0 uitzendingen

Hin helgu vé (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer