Panik in Chicago

1931, Robert Wiene, 73 minuten

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Wiene. Met o.a. Olga Tschechowa, Hans Rehmann, Hilde Hildebrand, Lola Chlud en Ferdinand Hart.

VPRO Cinema

Deze misdaadfilm gaat over de concurrentiestrijd tussen twee rivaliserende gangsterbendes in Chicago. Wanneer de ene bendeleider vermoord wordt, valt de verdenking op de andere bendeleider (Rehmann). De vriendin van de vermoorde (Tschechowa) gelooft niet dat hij schuldig is en helpt hem te vluchten. Hierbij wordt ze zelf doodgeschoten. De politie ontmaskert tenslotte de danseres Fay (Chlud), die een oude rekening te vereffenen had, als dader. Een teleurstellende film, temeer omdat van de regisseur van DAS KABINET DES DR. CALIGARI (1919) iets veel beters verwacht kon worden. De film is geheel in de studio opgenomen, hetgeen op onaangename wijze aan de kwaliteit van het geluid te merken is. Ondanks alle schietpartijen en twee lijken een saaie film. Ook bekend als PANIK IN DER UNTERWELT.

credits

Regie:
Robert Wiene
Cast:
Olga Tschechowa, Hans Rehmann, Hilde Hildebrand, Lola Chlud, Ferdinand Hart, Ernst Dumcke, Willy Trenk-Trebitsch, Gerhard Bienert, Friedrich Ettel, Franz Weber, Ernst Wurmser
Muziek:
Michael Krausz
Jaar:
1931
Alt. titels:
Panik in der Unterwelt
Genres:
Misdaad
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Panik in Chicago (1931) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer