Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Bradley Silberling. Met o.a. Timothy Busfield, Elizabeth Lindsey, Seth Green, Jennifer Love Hewitt en Ryan O'Donohue.

VPRO Cinema

Weduwnaar Sam Byrd (Busfield) is professor in de filosofie aan de universiteit van Yale. Hij heeft drie kinderen, de fatsoenlijke en intelligente zestien-jarige Henry (Green), de vijftien-jarige Franny (Hewitt) en de elf-jarige Zeke (O`Donohue). Sam heeft een baan aangenomen als rector van Palmer, een school in Hawa[KA3]i. Natuurlijk zijn er aanpassingsproblemen. Franny wil New England niet verlaten en Zeke is opstandig en wil zijn moeder`s dood te wreken. Sam heeft problemen met studentendecaan Healani Douglas (Lindsey), die hem afwijst omdat zij vindt dat zij zijn baan had moeten krijgen. Toevallig is ze ook erg mooi. Het gezin Byrd gaat in een fraai huis wonen en de kinderen gaan naar Palmer. Sam moet leren hoe hij de autochtone studenten moet aanpakken en de faculteit beheren. Het nieuwe leven van Sam en de problemen van zijn kinderen leveren genoeg stof voor de geplande tien-delige serie over het gezin Byrd. De regie van Silberling is goed en producers, bedenkers en schrijvers Charles Eglee en Channing Gibson hebben interessante personages en situaties bedacht waar het hele gezin graag naar kijkt. De cast is prima en een pluim voor het camerawerk van John Fleckenstein voor het in beeld brengen van de heerlijke Hawaïaanse sfeer en het prachtige landschap.

credits

Regie:
Bradley Silberling
Cast:
Timothy Busfield, Elizabeth Lindsey, Seth Green, Jennifer Love Hewitt, Ryan O'Donohue, Betty Caravalho, Kimberley Kates, Arlo Guthrie, Robert Kekaula, Lani Opunui-Anchetaa, Andy Bumatai, Elsa Awaya
Jaar:
1994
Alt. titels:
Byrds of Paradise, The
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Byrds of Paradise (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken