This is Garth Brooks, Too!

1994, Jeff Richter, 60 minuten

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Jeff Richter. Met o.a. Garth Brooks, Ty England, Mike Garver, Mike Palmer en Dave Gant.

VPRO Cinema

Countryzanger Garth Brooks gaf in de zomer van 1993 vier concerten in Dallas, Texas, die door meer dan 250.000 mensen bezocht werden. Helaas zijn de filmmakers er niet in geslaagd iets van de opwinding over de grootste reeks concerten in de geschiedenis van de countrymuziek, over te brengen op het beeldscherm. De luchtopname aan het begin, van de skyline van Dallas bij nacht, die inzoomt op de koepel van het stadion en de fans daaronder laat zien, is veelbelovend maar maakt zijn belofte niet waar. Het meeste van de film over het concert is standaard materiaal, creatief gepresenteerd met de normale mengeling van hysterische fans, acties van de band en de zanger zelf. Brooks wordt gesteund door de beste musici en zangers, waaronder Victoria Shaw die in iedere scène uitblinkt. Goede uitvoeringen van hits zoals 'The Thunder Rolls' en 'American Honky Tonk Bar Association' accentueren de show, maar een paar van Brook's beste werken worden genegeerd. Leden van de band die Brooks deugden aanprijzen voor de camera zijn tijdsverspilling en doen afbreuk aan de show. De finale waarin de zanger over de hoofden van de toeschouwers vliegt naar de verste uithoeken van het stadion, is leuk om te zien maar lijkt op sensatiezucht die niet bij een countrymuziek concert past. Toby Philips krijgt een tien voor de plaatsing van de camera en kritisch camerawerk. Samen met regisseur Richter, verslaan ze op creatieve wijze ieder aspect van dit enorme concert.

credits

Regie:
Jeff Richter
Cast:
Garth Brooks, Ty England, Mike Garver, Mike Palmer, Dave Gant, Victoria Shaw, Steve McClure, Terry McMillan, Betsy Smittle, Vicki Hampton, Donnaa McElroy
Jaar:
1994
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

This is Garth Brooks, Too! (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer