Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Rhodes. Met o.a. Kellie Martin, Tyne Daly, Randall Batinkoff, Stewart Finlay-McLenna en Tess Harper.

VPRO Cinema

Er is veel goed en veel fout in deze pilotfilm bedoeld voor wekelijkse tv-serie. Christy (Martin) is een jonge lerares in goeden doen, die komt werken op een arme missieschool in de Apalachen in Tennessee, vlak voor WO I. Ze heeft bewondering voor lerares Alice Henderson (Daly), een romance met dominee David Grantland (Batinkoff) en komt meermaals in botsing met de plaatselijke bewoners. Vertolkingen door de hoofdrollen zijn uitstekend en Rhodes regisseert zelfbewust van een beknopt script van Patricia Green. Helaas zijn er te veel verschrikkelijke stereotypes van arme bergbewoners, afgebeeld als domme, armzalige, vieze mensen die stinken, ruziën, en illegaal drank stoken. Het probleem is dat alle personages, goed of slecht, gewoon niet echt zijn. Deze tv-film is een gemiste kans. Produktie van topkwaliteit. De muziek van Ron Ramin kan er mee door.

credits

Regie:
Michael Rhodes
Cast:
Kellie Martin, Tyne Daly, Randall Batinkoff, Stewart Finlay-McLenna, Tess Harper, Emily Schulman, Anabella Price, Chelcie Ross, Bonta Allen, Trip Cogburn, Collin Wilcox, Scott Michael Campbell
Muziek:
Ron Ramin
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Christy (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken