Vale Abraão

1993, Manoel de Oliveira, 187 minuten

Zwitserland/Frankrijk/Portugal 1993. Drama van Manoel de Oliveira. Met o.a. Leonor Silveira, Cecile Sanz De Alba, Luis Miguel Cintra, Rui De Carvalho en Isabel Ruth.

VPRO Cinema

Ook al voelt ze niet de minste liefde voor hem toch accepteert de veertien-jarige Silveira het huwelijksvoorstel van de oudere dokter Cintra. Ze gaat zich echter vlug vervelen in dat saaie aristocratische wereldje. Daar ze zich regelmatig terugtrekt in haar eigen poëtische opvatting van de wereld krijgt ze de bijnaam De Kleine Bovary. Ze wordt benaderd door drie minnaars die graag naar haar gunsten dingen. Een film die baadt in een aangrijpende lyrische sfeer. Het is de geschiedenis van een meisje dat hunkert naar liefde maar gedwongen is te leven in een droomwereld. Ondanks zijn hoge leeftijd heeft de ouderdomsdeken van de Portugese film nog niets van zijn visuele of dramatische kracht verloren. Integendeel zelfs. Ook al duurt de film meer dan drie uur verveelt hij geen ogenblik. De Oliveira schreef zelf het scenario, zich baserend op de roman van Agustina Bessa-Luis, dat uitstekend vertolkt wordt door bij ons totaal onbekende acteurs. Schitterende fotografie van Mario Barroso. Muziek van o.a. Beethoven, Chopin, Fauré, Debussy en Schumann.

credits

Regie:
Manoel de Oliveira
Cast:
Leonor Silveira, Cecile Sanz De Alba, Luis Miguel Cintra, Rui De Carvalho, Isabel Ruth, Luis Lima Barreto, Micheline Larpin, Diogo Dória, José Pinto, Filipe Cochofel, João Perry, Glória de Matos, António Reis, Joo Perry, Jos Pinto, Cecile Sanz de Alba
Scenario:
De Oliveira, Manoel de Oliveira
Productie:
Paulo Branco
Camera:
Mário Barroso
Jaar:
1993
Alt. titels:
Het Abrahamdal, Abraham Valley, Le val Abraham, Valley of Abraham
Genres:
Drama
Landen:
Zwitserland, Frankrijk, Portugal


op televisie
0 uitzendingen

Vale Abraão (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer