L'Héroïne de l'enfance

1979, Yvan Lagrange, 99 minuten

Frankrijk 1979. Experimenteel van Yvan Lagrange. Met o.a. Dominique Guezenec, Catherine Versepuys, Martine Maréchal, Yvan Lagrange en Tristan Lagrange.

VPRO Cinema

Een muzikaal gedicht van deze filmer, componist en acteur, vertolkt door zijn familie. Raadselachtige sc[KA2]enes in de vorm van schilderijen volgen elkaar zonder onderling verband op. Twee vrouwen met ontblote borsten bekijken elkaar met tweeslachtige blikken. Aan de muur hangt een kruisbeeld. Een van hen gooit het op de grond. Een naakte vrouw ligt op haar rug op een tafel tegenover een open raam. Een man en een baby. Een echtpaar eet spaghetti en luistert naar een religieus programma. Een vrouw trekt voor het raam haar slipje uit. Hoewel de beelden niet lelijk zijn, is het de vraag wat de betekenis van dit werk zou kunnen zijn. Eerbetoon aan Bunuel? In elk geval riekt deze variatie op het surrealisme naar oude kost. Het was (voorlopig?) Lagranges laatste lange speelfilm.

credits

Regie:
Yvan Lagrange
Cast:
Dominique Guezenec, Catherine Versepuys, Martine Maréchal, Yvan Lagrange, Tristan Lagrange, Christian Lagrange, Domminique Lagrange
Muziek:
Yvan Lagrange
Jaar:
1979
Alt. titels:
Heroïne de l'enfance, L'
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Experimentele film
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

L'Héroïne de l'enfance (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer