Les cadavres exquis: L'épouventail

1989, Maroun Bagdadi, 75 minuten

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Luxemburg/Frankrijk 1989. Thriller van Maroun Bagdadi. Met o.a. James Fox, Jean-Pierre Cassel, Maryam d'Abo, Simon de La Brosse en Wladimir Yordanoff.

VPRO Cinema

De succesvolle Amerikaanse zakenman Fox heeft in Frankrijk het kasteel gekocht van de broer van de verarmde edelman Cassel. Deze laatste kan het niet verkroppen dat Fox het helemaal renoveert. Hij weigert dan ook op brutale wijze een stuk land te verkopen. Vanaf dat moment is het oorlog tussen beide mannen. Als dan ook nog blijkt dat Fox's dochter D'Abo een oogje heeft op Cassels zoon slaan de stoppen bij hem helemaal door. Het virtuoze spel van beide hoofdvertolkers maakt van dit speelse verhaal een juweeltje van zwarte humor dat eindigt in een even onverwachte als grandioze climax. David Wilks en Marc Princi bewerkten het verhaal van Patricia Highsmith. Bernard Lutic zette het op film.

credits

Regie:
Maroun Bagdadi
Cast:
James Fox, Jean-Pierre Cassel, Maryam d'Abo, Simon de La Brosse, Wladimir Yordanoff, Christian Charmetant
Muziek:
Georges Delerue, Stanislas Syrewicz
Jaar:
1989
Alt. titels:
Cadavres exquis: L'épouventail, Les, Slowly, Slowly in the wind, Épouventail, L', Cadavres Exquis de Patricia Highsmith: L'épouvantail, Les
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Luxemburg, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer