La maison vide

1991, Denys Granier-Deferre, 100 minuten

Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van Denys Granier-Deferre. Met o.a. Joachim Lombard, Serge Merlin, Isabelle Carré, Stanislas Carré de Malberg en Denise Chalem.

VPRO Cinema

1942: de Franse provincie tijdens de bezetting. In een katholieke kostschool zweren twee jongens elkaar vriendschap en trouw. De eerste raakt zeer nauw betrokken bij een 'noodlottig ongeval' met een Duitse militair en wordt afgevoerd. Wanhopig besluit zijn vriend voortaan de gele jodenster te dragen. Hij is immers joods en wordt beschermd door de rector van het internaat. Ternauwernood wordt hij gered door een man die hem meeneemt naar een weeshuis in de Lot-streek. Zonder de roman van Claude Gutman gelezen te hebben, lijkt deze tv-produktie qua scenario een slappe kopie van AU REVOIR LES ENFANTS van Louis Malle. Het enige verschil is dat de kinderen gewoon pubers geworden zijn. Zeer zorgvuldig opgenomen en gespeeld, maar meer een uiting van toewijding dan van inspiratie. Leuke jonge acteurs.

credits

Regie:
Denys Granier-Deferre
Cast:
Joachim Lombard, Serge Merlin, Isabelle Carré, Stanislas Carré de Malberg, Denise Chalem, Didier Bezace, Jean-Marie Winling, Serge Bourier, Louis Charles Finger, Guy Verame
Muziek:
Éric Demarsan
Jaar:
1991
Alt. titels:
Maison vide, La
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La maison vide (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer