Frankrijk 1991. Thriller van Pierre Lary. Met o.a. Fanny Cottençon, Alexandre Arbatt, Laura Martel, Isidore Muledi en Jean-Luc Orofino.

VPRO Cinema

De titel moet hier niet letterlijk opgevat worden! Pauline is acht jaar oud en haalt droom en werkelijkheid graag door elkaar. Ze heeft haar vader, een Tsjechische geleerde die haar moeder ooit in Praag ontmoette, nooit gekend. Het geluk van haar ouders was van korte duur, want Pavel (Arbatt) verdween plotseling en Jeanne werd op het vliegtuig naar Parijs gezet. Acht jaar later gebeurt het wonder: de grenzen tussen Oost en West gaan open en Jeanne (Cotten[KA10]con) wacht op haar man. De titel van deze inventieve `thriller` verwijst naar een actiesc[KA2]ene met een draaimolen. Ook zien we een paar bijzondere dwergen optreden. Het script is tamelijk subtiel en de personages worden zeer levensecht neergezet, hetgeen ook voor de kleine Pauline (Martel) geldt. Een van de beste tv-films van deze zeer wisselvallige regisseur.

credits

Regie:
Pierre Lary
Cast:
Fanny Cottençon, Alexandre Arbatt, Laura Martel, Isidore Muledi, Jean-Luc Orofino, Carlos Pavlidis, Lydia Ewande, Denis Karvil, Marius Pujsko
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1991
Alt. titels:
Manège de Pauline, Le
Genres:
Thriller, Mysterie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen