Italiƫ 1993. Familiefilm van Ermanno Olmi. Met o.a. Paolo Villaggio, Giulio Brogio, Riccardo Zannantonio, Lino Pais Marden en Silvano Cetta.

VPRO Cinema

Gebaseerd op het korte verhaal van Dino Buzzati, dat zich afspeelt in de bergen van Noord-Itali[KA3]e rond de eeuwwisseling. De gepensioneerde militair, kolonel Procolo (Villaggio), erft een majestueus bos dat hij moet beheren totdat zijn neefje Benvenuto (Zannantonio) oud genoeg is. De enige voorwaarde is dat hij het oude bos en de eeuwenoude bomen respecteert. Maar Procolo vat het plan op de bomen om te hakken en het hout te verkopen. Een boomgeest waarschuwt hem en hij verneemt dat elke boom een goedgezinde geest heeft die in staat is de mens te helpen. Wanneer hij de eerste boom velt, stroomt het bos vol mensen die afscheid komen nemen van hun boskameraad. De film is te lang en te traag om de aandacht van kinderen vast te houden, en volwassenen zullen het moeilijk vinden de met Disneyachtige stemmen sprekende schepsels te accepteren. Prachtig camerawerk van Dante Spinotti. Goedbedoelde ecologische film die het opneemt voor de natuur. Ook bekend als: THE SECRET OF THE OLD WOODS.

credits

Regie:
Ermanno Olmi
Cast:
Paolo Villaggio, Giulio Brogio, Riccardo Zannantonio, Lino Pais Marden, Silvano Cetta, Luciano Zandonella, Ernesto De Martin Modolado
Jaar:
1993
Alt. titels:
Segrato del Bosco Vecchio, Il, Secret of the Old Woods, The
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Natuurbescherming, Fantasy
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen