Frankrijk/Verenigde Staten/Luxemburg/Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Nick Lewin. Met o.a. Ian Richardson, Anna Massey, Peter Vaughan, Eileen Way en David Waller.

VPRO Cinema

Na jarenlange afwezigheid keert Richardson terug naar zijn geboortedorp. Hij neemt zijn intrek bij vrienden, Vaughan en Massey, en hij verneemt dat zijn moeder, waarmee hij geen contact meer had, is overleden. Aan deze mensen betaalde hij jarenlang leef- en ziekenhuisgeld voor zijn moeder. Door een toeval ontdekt hij dat zijn moeder al meer dan vijf jaar dood is. Al die tijd bleef hij maar doorbetalen. Hij wreekt zich op afschuwelijke wijze. Goed gespeelde complex opgebouwde thriller die de mysterieuze sfeer van het verhaal van Patricia Highsmith niet goed weergeeft. Het scenario zit zo ingewikkeld in elkaar en hangt zo aaneen van de toevalligheden dat er geen touw aan vast te knopen is. In beeld gebracht door Peter Thornton.

credits

Regie:
Nick Lewin
Cast:
Ian Richardson, Anna Massey, Peter Vaughan, Eileen Way, David Waller, Philip Babot, Andrea Thompson, Robert Beach, Elinor Morriston, Annabel Leventon
Camera:
Peter Thornton
Muziek:
Georges Garvarentz
Jaar:
1989
Alt. titels:
Cadavres exquis: Sincères condoléances, Les, Under A Dark Angel's Eye, Sincères condoléances
Genres:
Thriller
Landen:
Frankrijk, Verenigde Staten, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen