Frankrijk/Italië 1994. Misdaad van Franck Apprédéris. Met o.a. Patrick Chesnais, Ilaria Borrelli, Wojciech Wysocki, Agnieszka Wagner en Philippe Rouleau.

VPRO Cinema

Chesnais, commissaris bij de zedenpolitie, heeft nog een rekening te vereffenen met de moordenaar van zijn beste vriend, over wiens zoontje hij zich heeft ontfermd. Hij krijgt daartoe de kans wanneer hij, na de moord op een zestienjarige Poolse striptease-danseres, een netwerk van vrouwenhandel op het spoor komt. Hij zweert dit web op te doeken. Alledaagse, gewelddadige politiefilm geeft een beeld van de handel in Oosteuropese vrouwen in Frankrijk. Uit dit onderwerp was veel meer te halen dan scenaristen Jacques Labile, Simon Michael, Michèle Letellier en Apprédis ten tonele brengen. De humoristische kwinkslagen in de dialogen gaan eveneens de mist in. Yves Dahan zette alles netjes op film.

credits

Regie:
Franck Apprédéris
Cast:
Patrick Chesnais, Ilaria Borrelli, Wojciech Wysocki, Agnieszka Wagner, Philippe Rouleau, Richard Edwin Sammel, Tamara Barbera, Georges Perrin, Lila Malki
Muziek:
Jean Musy
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mondaine: La belle de Varsovie, La, La belle de Varsovie, Belle de Varsovie, La
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen