Fy og Bi filmens Helte

1979, Lau Lauritzen, 80 minuten

Denemarken 1979. Komedie van Lau Lauritzen en John Hilbard. Met o.a. Carl Schenström, Harald Madsen, Holger Reenberg, Eli Lehmann en Inger Schmidt.

VPRO Cinema

Gemonteerde film ter ere van twee komieken uit de zwijgende Deense film. Beroemd in heel Europa en in Frankrijk onder pseudoniemen bekend. Het is geen collage van filmfragmenten die Lauritzen tussen 1921 en 1928 draaide, maar een complete band uit 1928. Onze twee helden worden per ongeluk de sterren van een studiowestern. Hilbard voegde hieraan in 1979 op zeer weloverwogen wijze fragmenten uit een tiental andere films toe. Deze twee voorvaders van Laurel en Hardy (de dikke en de dunne) onderscheiden zich door hun zowel naïeve als geslepen humor. Het is een potsierlijke westernparodie met een aantal prachtige imitaties van onder anderen de Bathing Beauties van Mack Sennett en van Josephine Baker. Ondanks de zware soundtrack uit 1979 is het geheel toch een openbaring.

credits

Regie:
Lau Lauritzen, John Hilbard
Cast:
Carl Schenström, Harald Madsen, Holger Reenberg, Eli Lehmann, Inger Schmidt, Nikolaï Brechling, Edouard Mielche, Arthur Jensen
Muziek:
Ole Høyer
Jaar:
1979
Alt. titels:
Doublepatte et Patachon, les z'héros du cinéma
Genres:
Komedie
Landen:
Denemarken


op televisie
0 uitzendingen

Fy og Bi filmens Helte (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer