Australië/Canada/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1993. Romantiek van Vincent Ward. Met o.a. Jason Scott Lee, Anne Parillaud, Patrick Bergin, Jeanne Moreau en John Cusack.

VPRO Cinema

De fraaie beelden en het interculturele karakter maken het vergezochte plot goed: een liefdesdriehoek tussen een Eskimojongen, een Amerikaans Indianenmeisje en de Britse poolonderzoeker (Bergin), brengt hen samen in 1930. Hun onderlinge verhouding bereikt een beslissende climax in WO II, wanneer alledrie betrokken zijn bij het bombarderen van Duitsland, en de Eskimo er getuige van is, hoe de blanke man in staat is tot enorme vernietiging (van Dresden). Regisseur Ward (THE NAVIGATOR: A MEDIEVAL ODYSSEY) brengt zijn talent voor simpele beeldspraak op elke opname over, zoals de scènes van de luchtoorlog, die gedragen worden door vuurflitsen en duisternis in plaats van gedetailleerd modelwerk om B-52 bommenwerpers in actie te suggereren. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Eduardo Serra.

credits

Regie:
Vincent Ward
Cast:
Jason Scott Lee, Anne Parillaud, Patrick Bergin, Jeanne Moreau, John Cusack, Clothilde Courau, Robert Joamie, Annie Galipeau
Scenario:
Vincent Ward, Louis Nowra
Productie:
Harvey Weinstein, Bob Weinstein, Graham Bradstreet
Camera:
Eduardo Serra
Muziek:
Gabriel Yared
Jaar:
1993
Alt. titels:
Carte du tendre, La, La carte du tendre
Genres:
Romantiek, Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Australië, Canada, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Map of the Human Heart (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken