Duitsland 1994. Komedie van Helmut Förnbacher. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Horst Janson, Katja Rupé, Manfred Zapatka en Rafael Peralta.

VPRO Cinema

De Berlijnse zakenman Janson moet naar Sevilla om een contract te ondertekenen. Hij besluit zijn vrouw, Landgrebe, mee te nemen voor een soort tweede huwelijksreis. Loopjongen Zapatka moet eveneens naar Sevilla om een belangrijk document af te leveren. Zijn vriendin Rupé zal hem vergezellen. Beide stellen hopen op een onvergetelijk weekend, maar het lot zal er anders over beslissen. Boertige, weinig originele tragi-komedie vol tegenslagen en misverstanden, waarin weinig logica zit. Het scenario van Brigitte Blobel diende enkel als alibi om de hele crew een paar weken van een toeristische rondrit te laten genieten in een weliswaar prachtige streek. Heinz Hölscher schoot er in elk geval sprookjesachtige beelden, die uitstekend kunnen dienen voor een promotiefilm.

credits

Regie:
Helmut Förnbacher
Cast:
Gudrun Landgrebe, Horst Janson, Katja Rupé, Manfred Zapatka, Rafael Peralta, Katja Strobel, Alexander Tschernek, Fabian Harloff, Maria Dolores Garcia De Sorio Gomez, H.H. Müller
Muziek:
Robert Schulte-Hemming
Jaar:
1994
Alt. titels:
Unvergeßliches Wochenende... in Sevilla
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen