Verenigde Staten 1994. Film noir van Robert Lieberman. Met o.a. Karen Sillas, Philip Casnoff, Ray Baker, Seymour Cassel en Peter Onorati.

VPRO Cinema

Een nerveuze film noir-sfeer, prachtig in beeld gebracht door David Hennings en Victor Gross, met een sfeervole belichting, korte dialogen en keiharde personages in een ongewone politiefilm. Rose `Phil` Phillips, een fantastisch uitziende keiharde dame, is de enige vrouwelijke rechercheur in een door mannen gedomineerd korps. Deze twee uur durende pilot speelt in Portland, Oregon, en draait om de verdwijning van haar partner Fusco (Onorati), die haar ook heeft opgeleid. Fusco`s vrouw (Atkinson) en hun twee kinderen begrijpen niets van de raadselachtige verdwijning. Phil`s chef (Baker) zet haar op deze zaak. Het ingewikkelde mysterie wordt geleidelijk aan ontrafeld en mondt uit in een van de best geregisseerde vuurgevechten ooit op tv vertoond. Regisseur Lieberman weet de vaart en de spanning er goed in te houden en scenarioschrijver Jacqueline Zambrano zorgt voor strakke, geloofwaardige dialogen en verrassende wendingen, die de kijker op het randje van de stoel houden. Alleen de acteerprestaties zijn nogal wisselvallig en de film wordt vooral gedragen door de mysterieuze, dreigende sfeer.

credits

Regie:
Robert Lieberman
Cast:
Karen Sillas, Philip Casnoff, Ray Baker, Seymour Cassel, Peter Onorati, Jayne Atkinson, Natalie Shaw, Richard Foronjy, Paul McCrane, Brian McNamara, Patrick Massett, Eric LaSalle
Camera:
David Hennings
Jaar:
1994
Genres:
Film noir, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Under Suspicion (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken