Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Charles Correll. Met o.a. Richard Dean Anderson, Beatie Edney, Peter Egan, Alun Armstrong en Bob Sherman.

VPRO Cinema

MacGyver (Anderson) is terug na twee jaar afwezigheid in de serie die van 1985 tot 1992 op tv te zien was. In deze tv-film is de held in Londen voor de verjaardag van zijn vriend Paul Moran (Farrell). Tijdens het feest wordt Paul vermoord en zijn dochter Elise (Headey) gekidnapped door terroristen. De bedaarde, humane MacGyver zal met hulp van Pauls steenrijke broer (Egan) en ex-KGB agente Natalia (Edney) de moord op zijn vriend wreken. Hij ontdekt dat Paul werd vermoord omdat hij een geheime atoomfabriek ontdekte en het spoor leidt naar een complot van wapensmokkelaars. Het probleem van deze tv-film is het slechte scenario van John Considine, dat onlogisch is en vol losse eindjes zit. Er wordt over het algemeen goed geacteerd en Corrells regie is niet slecht gezien het zwakke script van John Considine waarmee hij moest werken. David Geddes brengt Londen en omgeving prachtig in beeld.

credits

Regie:
Charles Correll
Cast:
Richard Dean Anderson, Beatie Edney, Peter Egan, Alun Armstrong, Bob Sherman, Lena Headey, Nicholas Farrell, Robert Gwilym, Michael Cronin, Vincent Keane, Rocky Taylor, Nicholas Hutchinson, Gabe Cronnelly, Richard James, Wolf Christian, Terry Richards, Karen Tomlin, Huggy Leaver
Productie:
Henry Winkler, John Rich
Muziek:
Ken Harrison
Jaar:
1994
Alt. titels:
Trail To Doomsday
Genres:
Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Spionage, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen